{$lblSkipToContent|ucfirst}

Avocom biedt een 365° service –
En ja, migratie hoort daar zeker ook bij..

De Microsoft 365 oplossingen zijn gericht op het ondersteunen van KMO’s en vrije beroepen. Wij zijn gespecialiseerd in migratie van bestaande IT omgevingen naar deze cloud oplossingen. 

Contacteer ons

Infrastructuur diensten illustration

Hardware 

 

Ondanks de opmars van de cloud is er nog steeds hardware nodig.

Hardware is een ruim begrip. Dit kan gaan van servers over desktops, laptops tot printers, scanners en andere randaperatuur zoals toetsenborden, kaartlezers, etc. En vergeet zeker ook niet je lokale netwerk met router, switches en wifi access points.

 

Avocom heeft hieromtrent heel wat expertise opgebouwd

Om de juiste setup te bouwen die ook klaar is voor jouw toekomst, heeft Avocom heel wat vakkennis op gedaan. Naast het leveren van de hardware staan we ook in voor het onderhoud achteraf en staan we je ook bij bij eventuele softwareproblemen.

Avocom is niet gebonden aan een specifiek merk maar heeft een voorkeur voor Dell en HP toestellen voor server en Desktop. HP en Brother voor printers en werkt onder andere met Ubiquity voor netwerkapparatuur.

Wifi

 

Een stabiel draadloos netwerk is nu belangrijker dan ooit!

Naast de opmars van de cloud wordt ook meer en meer mobiel gewerkt. Met een laptop, tablet of smartphone. Belangrijker dan vroeger is het dus om een stabiel draadloos netwerk te hebben. Niet alleen op de werkplek, maar ook in de vergaderzalen en soms in de toiletten.

 

Bescherm jouw draadloos netwerk

Het draadloos netwerk is een heel mooi gegeven, maar wat als iedere bezoeker of passant aan je PC of bestanden kan? Niet ideaal dus om je draadloos netwerk onbeschermd te gaan opzetten. Een guest-network kan hiervoor een goede oplossing zijn.

 

Avocom biedt de ideale oplossing aan

Avocom heeft de nodige expertise uit ervaring en gevolgde opleidingen om je een correcte oplossing aan te bieden.

Bij grotere omgevingen starten we met een audit en doen we metingen om te bepalen waar en hoeveel toestellen er moeten komen.  Het wifi-signaal kan door veel factoren beperkt worden. Zowel door interne factoren als door externe factoren zoals bijvoorbeeld andere wifi-netwerken van de buren. Zo’n audit is dus geen overbodige luxe.

Hierna plaatsen en configureren we het materiaal. We zorgen ook steeds dat de access points samen werken, en je gebruikers en bezoekers steeds op de access point met de beste verbinding zitten.

Technologie staat niet stil, ook niet op vlak van netwerken en draadloos internet. Heb je verouderde toestellen maar werkt alles nog goed? Bedenk dan dat Telenet internet tegenwoordig sneller is dan de vorige generatie routers en access points. Het heeft dus geen zin een van beide te vervangen. Je blijft een bottleneck hebben.

Ook bellen via VOIP over wifi heeft z’n eigen uitdagingen. Zo is het belangrijk dat het VOIP-verkeer voorrang krijgt om een vlot gesprek te garanderen. Met de juiste toestellen en setup kan dit zonder probleem.

Contacteer ons