Ga naar de inhoud

Diensten

Avocom wil uw externe IT-dienst zijn, op uw maat en aan uw ritme:

 • U bent een zaak gestart en gebruikt uw eigen pc, maar u ondervindt dat u tijd en geld zal uitsparen door met een professionele pc te werken.

 • Uw eenmanszaak breidt uit en u werft medewerkers aan. Zij moeten pc's hebben maar bovenal moet er veilig, snel en overzichtelijk gewerkt worden.

 • Uw KMO boert goed en uiteraard heeft u zich toegespitst op uw core business. Het is tijd om de interne werking te rationaliseren en te stroomlijnen.

 • U neemt een belangrijk nieuw softwarepakket in dienst, maar u wenst deskundige hulp om het juist te implementeren en vooral voor aangepaste opleiding in gebruik voor uw medewerkers.

 • In uw bedrijf heeft u een eigen IT-er of zelfs IT-dienst. U wenst wel op gezette tijden externe supervisie en analyse. Voor speciale projecten en grote aankopen schakelt u een externe raadgever in.

Avocom werkt op uw maat en aan uw ritme. Eventueel enkel voor consultancy of supervisie, eventueel voeren wij ook concreet uit.

 

 

Netwerken

De tijd dat computers los van elkaar functioneren is lang voorbij, tegenwoordig hangt alles in een netwerk. Van de kassapc in de refter tot het badgesysteem voor de arbeiders, de computers in uw kantoren en het trackingsysteem in de wagens van uw mensen op de baan. U kan op ons rekenen om al deze zaken vlot te laten samenwerken.

U kan bij ons terecht voor:

levering en installatie van servers, zowel Windows als Linux
bekabeling van uw netwerk installatie en configuratie van netwerkapparatuur
beveiliging van uw netwerk en data
backups
opleiding voor uw personeel waar nodig

En zeker niet te vergeten, de zorg achteraf. Monitoring van uw netwerk, aanpassingen en algemeen onderhoud.

 

 

 

Consultancy

Uw bedrijf is groot genoeg voor een of meer interne IT-ers? Leuk, maar wie controleert hun werk? Een IT-dienst is vaak een eiland op zich. Ze krijgen taken opgelegd, maar controle is meestal ver te zoeken omdat hun oversten niet de nodige technische kennis hebben. Zijn die backups wel in orde? Is alles oké met onze beveiliging? Draait alles zoals het moet, of kunnen we op bepaalde zaken besparen? Wij kunnen zowel audits uitvoeren, alsook uw IT-team aansturen. Wij zijn de brug tussen u en uw IT-team.

Een intern IT-team is ook vaak gewoon steeds dezelfde problemen aan te pakken, en is niet altijd mee met de nieuwste technologie.  Aangezien wij dagelijks met nieuwe installaties en problemen te maken hebben zijn we ook de aangewezen mensen voor uw IT-team om op terug te vallen.

Een grote migratie maar geen idee hoe eraan te beginnen? Of een ernstig probleem dat snel opgelost dient te raken? Contacteer ons.

 

Helpdesk

Word die niet opstart, Outlook die geen mails wil ophalen, of een laptop die niet wil opstarten? Het zijn vast problemen die je bekend in de oren klinken en waar snel veel tijd mee verloren gaat.

Wij staan steeds paraat om zulke problemen hands-on te behandelen. Waar mogelijk doen we dit remote, indien nuttig komen we ter plaatse.

We begrijpen meer dan wie ook dat een werknemer zonder computer de dag van vandaag weinig kan doen en dus geld kost. We voorzien intern dan ook voldoende tijd voor kleine en grote snelle interventies.

 

 

 

Hardware

We werken met een aantal preferred partners, maar beperken ons hier niet toe. Wij leveren alle standaard hardware zoals pc's, printers, servers, netwerkapparatuur en dit met de nodige ondersteuning en dienst na verkoop.

Hiernaast leveren we ook hardware voor projecten of geven advies. U wenst een nieuw kassasysteem uit te rollen? Of wenst beveiliging in uw kantoren door middel van vingerprintherkenning?

Wij gaan voor u op zoek naar het juiste systeem. Wij kunnen het volledige project op ons nemen en zorgen voor installatie, opleiding en dienst na verkoop, of gaan voor u op zoek naar de juiste partner en begeleiden u hierbij zodat u zich niet moet inwerken in deze meestal technische materie.

 

 • Windows
 • Dell
 • HP
 • Cisco
 • Acer
 • AVG
 • Logitech